Bungie и Activision обявиха официално мега продукцията Destiny

Pinterest LinkedIn +

Една от най-лошо пазените тайни в гейминдустрията вече не е тайна – научнофантастичният масов онлайн мултиплеър шутър от първо лице Destiny бе представен официално от Bungie и Activision – производител и издател на заглавието, чиято премиера най-вероятно ще се състои през 2014 г.

Първите конкретни детайли за Destiny излязоха наяве още през пролетта на 2012 г. в контекста на дело срещу Activision, касаещо сериите Call of Duty. Сега освен многото и предимно неясни описания на новата поредица от създателите на Halo до феновете на жанра, очакващи заглавието с огромен интерес, достигат и първите геймплей кадри от него под формата на 4-минутно видео, включващо коментарите на някои от ключовите фигури в неговата разработка.

"Destiny концентрира значителен риск, предварителни инвестиции в голям размер и притаени дъхове", казва изпълнителният директор на Activision Publishing – Ерик Хиршбърг. Той смята, че новата поредица на Bungie, по която работят над 90% от 350-те служители на студиото, базирано във Вашингтон, има потенциала да се нареди сред броящите се на пръстите на едната ръка гейм продукции, превърнали се в елемент от съвременната поп култура.

Малко повече за самата игра: историята в Destiny започва в далечното бъдеще, през XXVIII в., когато цялата Слънчева система е обсипана с руините от Златния век на хората. Самите хора, много малка част от които са оцелели, обитават единственото място на Земята, годно за живот – Изгубения град (Last City), а не много далеч над него в небето като втора луна е надвиснала огромна сфера – мистериозен космически кораб на извънземни същества. Никой не знае откъде се е появил. Единственото известно нещо за него е, че защитава хората.

Същевременно от всички краища на вселената се стичат извънземни колонизатори, които искат да превземат Изгубения град и цялата планета. Играчите ще влязат в ролята на млади "рицари", готови да дадат живота си, защитавайки онова, което е останало от човечеството, да открият откъде идват тези чудовища и да ги унищожат.

В Destiny няма да има определен игрален персонаж, какъвто е Master Chief за Halo – играчите сами ще създават своя герой, избирайки между голямо разнообразие от класове. Въпреки че все още не е обявено изрично, вероятно екипирането и въоръжаването на героите ще бъде възможно не само чрез намирането на предмети, но и чрез транзакции.

Destiny ще изисква онлайн връзка и дори при самостоятелна игра сесията ще бъде достъпна за други живи играчи. Първата част от поредицата ще излезе както за Xbox 360 и PlayStation 3, така и за конзолите от следващото поколение.

Сподели.