Бум от загинали от фалшив алкохол в Турция

Pinterest LinkedIn +

През последните два месеца в Турция почти сто души са починали поради отравяне с метилов алкохол, съобщава местният вестник "Хюриет" (Hürriyet Daily News).

Според информацията на изданието 92-ма души в 14 провинции в страната са починали след употреба на фалшиви алкохолни напитки. Уточнява се, че черната поредицата от смъртни случаи, свързани с нелегални продукти, е започнала в западната провинция Измир в началото на октомври, когато четирима души са станали жертва на отравяне. Наскоро пък 14 граждани постъпиха в болници в северозападната провинция Бурса с характерни за отравянето симптоми и в критично състояние, а трима от тях вече са починали.

В акция турската полиция задържа двама заподозрени в доставката и разпространението на на метилов алкохол в страната. По време на операциите са иззети и 30 литра фалшив алкохол.

Този проблем не е от вчера. Припомняме, че през септември бе разбита тайна мрежа за разпространение на фалшив алкохол в Анталия. Тогава органите на реда иззеха над девет хиляди бутилки с алкохолни напитки. 

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.