бТВ разкрива "Какво лети над нас?"

Pinterest LinkedIn +

На специална предварителна прожекция за журналисти днес бе показан първият филм от новата документална поредица на бТВ "Факти и мистерии", разкриваща паранормални явления, наблюдавани в България и чужбина.

Автор на поредицата е Борислав Лазаров, а продуцент е журналистът Венелин Петков. Филмите ще бъдат излъчвани четири поредни седмици в неделя от 15:00 ч., като първата серия, озаглавена "Какво лети над нас?", ще бъде показан на 25 март.


Венелин Петков представя филма "Какво лети над нас?"         Снимка: Avtora.com 

Лентата съдържа документални кадри от НАСА, както и материали, заснети с любителски камери. Филмът изследва явлението НЛО, като освен видеоматериал предоставя на зрителите и експерни мнения на специалисти. Сред тях са популярни в областта на паранормалното от утвърдени научни институции като институтът "Измиран" на Руската академия на науките, департаментът "Космическа физика" на Националната лаборатория "Лос Аламос" в САЩ, директорът на Космическата програма в централата на НАСА, както и българският учен Илия Русев - астрофизик от Института по астрономия в Хавай .

Поредицата е станала факт след близо пет години събиране на документален материал, стана ясно на пресконференцията днес. Във филмите ще бъдат представени главно факти, без да се стига до крайни мнения и изводи, уточниха авторите на поредицата.

Останалите три филма от "Факти и мистерии" са "Феноменът Царичина", "Чудеса в Църквата" и "До Луната и назад".


Авторът на поредицата Борислав Лазаров споделя подробности около работата върху документалните ленти. Снимка: Avtora.com

"Мисля, че истината, която ще покажем във филма за феномена в Царичина, ще гръмне поне в същата степен, в която стана скандалът със записа на нашите войници в Ирак. Това е важно доколкото ще покажем неща, които са се случвали. Преди 17 години в продължение на две години и половина военните са имали тайна мисия да търсят следи от извънземни. Колкото до специалистите, с които разговаряме - за пръв път показваме такива хора, за пръв път българската телевизионна публика може да ги види. Това са най- добрите учени по космически изследвания в целия свят. Между тях има и българин, с което може да се гордеем"
, коментира авторът на поредицата Борислав Лазаров.

Сподели.