БТВ: "Не мислим, че "Star Academy" ни е конкуренция"

Pinterest LinkedIn +

На пресконференция в хотел "Хилтън" днес (15 януари) беше официално обявена концепцията и плановете, свързани с новото риалити шоу на БТВ "Music Idol".

Подробности около формата на предаването и любопитни факти за медиите споделиха директорът отдел "Програма" на БТВ Апостол Пенчев, изпълнителният продуцент на шоуто Евгени Димитров-Маестрото, водещите на "Music Idol" Иван Христов и Андрей Арнаудов, познати от предаването "Сблъсък" и Петя Стоянова - директор корпоративен маркетинг на спонсора "Глобул".


Пресконференция Music Idol
Снимка: Avtora.com


"До момента са подадени 8265 молби за участие в кастинга", обясни Евгени Димитров. След предварителното прослушване до кастинга ще стигнат само 100 души. Четиричленно жури ще подбере най-добрите 40 млади таланта, които да бъдат предложени за гласуване на зрителите.

Председател на журито ще бъде естрадната певица Йорданка Христова, а членовете ще са музикантът и изпълнител Дони, поп-фолк дивата Глория, както и Слави Трифонов, който "ще се яви най-вече в ролята си на продуцент от "Седем осми", обясни Маестрото.

Директорът отдел "Програма" на БТВ изясни схемата на излъчване: "Music Idol" ще се излъчва 5 дни в седмицата, като в четвъртък предаването ще е един час и тогава ще се гласува. Ще започне излъчване от 26 февруари и победителят ще стане ясен до края на юни. Наградата няма да е нищо друго освен договор със звукозаписна компания. Засега преговаряме с представителите на Universal Music за България - Virginia Records."


Пресконференция Music Idol
Снимка: Avtora.com

Колкото до излъченото наскоро в българския ефир шоу "Star Academy", Апостол Пенчев коментира така: "Не мисля, че "Star Academy" ни е конкуренция" и допълни, че очакваният рейтингът на предаването да достигне 18-20 пункта за таргет-група 18-49 годишни зрители. 


Евгени Димитров обяви, че концертите на "Music Idol" ще се състоят в Зала 2 на НДК, като специално за случая залата ще бъде ремонитрана и модернизирана.

Сподели.