Бруталната Severed от създателите на Guacamelee! (Drinkbox Studios) идва през 2015 година (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Канадското студио Drinkbox Studios, производител на великолепните Mutant Blobs Attack и Guacamelee!, представи следващата си игра Severed с концептуално видео, което изглежда повече от интригуващо.

По своята същност Severed е dungeon crawler мобилна игра с перспектива от първо лице и интеракция, основаваща се на жестове, подобно на Fruit Ninja и Infinity Blade. Сюжетната линия следва историята на обезумял воин, който отсича крайниците на своите врагове, за да си ги "присвои".

Главният дизайнер на заглавието – Грег Лески – прави аналогия между Severed и Mega Man по отношение структурата на нивата и обяснява, че играчите ще имат възможност да избират по кой път да поемат в произволна последователност.

Severed ще има и магическа система, която да експлоатират както по време на битка, така и за изследването на игралния свят, с който ще си взаимодействат, търсейки скрити тайни в духа на The Legend of Zelda. Играта ще бъде озвучена от саундтрака на Yamantaka // Sonic Titan, част от който може да бъде чута в дебютния трейлър.

Severed ще излезе за мобилните платформи през пролетта на 2015 година, но Drinkbox Studios не отхвърлят възможността да създадат версии на играта и за тъчскрийн конзолите, както и за сензорни устройства като Kinect и PlayStation Move.


Сподели.