Бруно Марс свали Бритни Спиърс от върха в Billboard

Pinterest LinkedIn +

Бруно Марс (Bruno Mars) отново е No.1 в официалната класация за сингли на Северна Америка Billboard Hot 100, връщайки си лидерството за трети път в рамките на шест седмици, в три от които бе на второ място.

Неговият най-голям хит до момента Grenade измести от челното място в чарта Бритни Спиърс (Britney Spears), която влезе в историята, дебютирайки директно под No.1 в Hot 100 и Digital Songs с пилотния сингъл от предстоящия си албум - Hold It Against Me. Тази седмица парчето, което е едно от едва осемте, дебютирали с повече от 300 000 дигитални даунлоуда, се смъкна с пет позиции надолу в Hot 100, регистрирайки спад в дигиталните продажби от 55%.

Същевременно, радио аудиторията на Hold It Against Me се увеличи с цели 34% до 60.2 млн. по данни на Nielsen BDS, a за сравнение, тази на Grenade е 125 млн., осигурявайки на Бруно Марс третото място в Radio Songs.

Бившият No.1 - Firework на Кати Пери, тази седмица е вторият най-купуван сингъл в САЩ, следван от Black and Yellow на Уиз Кхалифа, който е под No.2 в Digital Songs.

Нов ръст в продажбите регистрира I'm Lovin' You на Енрике Иглесиас с участието на Ludacris и DJ Frank E, достигайки четвъртото място в Hot 100 за сметка на хита What's My Name? на Риана (Rihanna) и Drake, който тази седмица е под No.5, непосредствено пред Бритни Спиърс.

Сподели.