Британското трио Disciples идва в Bedroom Beach

Pinterest LinkedIn +

Британско трио Disciples пристига в България на 11 август. Разтърсващото парти на Toubourg Night Edition ще бъде в клуб Bedroom Beach.

Групата, която включва Дювал, Лука и Гавин, е сред хитовете на британската музикална сцена през последните години. Тя пробива със синглите "They Do not Know" и "Essential New Tune" на Пийт Тонг (Pete Tong), след което разширява музикалната си палитра и вкарват малко хаус звучене, флиртувайки с жанровете.

Изпълнителите придобиват международно признание със сингъла си "How deep is your love", който достига № 2 в класацията на Великобритания, седем месеца се задържа и в ТОП 40 и се изкачва до № 27 в престижната US Billboard Hot 100. Групата продава над 4 милиона копия по цял свят.

През миналата година Disciples пуснаха поредния си хит − съвместният сингъл с Дейвид Гета "No worries".

 

 

"Когато публиката ни чу за първи път, не знаеше как да ни определи. Коментарите бяха, че не сме електро, не сме и денс, звучим старомодно, но в същото време и новаторско" − споделя Дювал, който пише песните на групата.

Част от споделеното им вдъхновение идва от начина, по който техните идоли NERD и Daft Punk не са ограничени жанрово. 50 Cent допринася също за първоначалното развитие на Disciples.

"Гавин има слух за ударна музика, а аз имам за мелодия, така че контрастът се допълва взаимно. А Лука е фантастичен с аранжимента и е бърз с текстовете" − обяснява силните страни на триото Дювал. Музиката на Disciples изкарва звучене от непознат ъгъл, който обаче веднага може да бъде идентифициран.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.