Британецът Адам Плейс представя инструмента AlphaSphere на MUSIC Lab 2011

Pinterest LinkedIn +

На 15 декември в София ще се проведе MUSIC Lab 2012 – творческа лаборатория за електронна музика и неконвенционални музикални инструменти. Събитието е част от 11-то издание на Форум-фестивала "Вселената на компютърната музика".

Тази година MUSIC Lab ще събере някои от най-добрите електронни и експериментални музиканти, за да представи съвременните тенденции в инструменталното и изпълнителско изкуство.

Благодарение на партньорството с Британския съвет специален гост на MUSIC Lab е британецът Адам Плейс, който ще представи създадения от него инструмент AlphaSphere.  

От 15:00 ч. на 15 декември участниците ще проведат уъркшопи в зала "Филип Кутев" на Съюза на българските композитори, за да представят своите неконвенционални музикални инструменти. Вечерта на същия ден, от 21:00 ч., инструментите ще могат да бъдат видени "в действие" по време на Концертната вечер в клуб Radio Café (до НДК). Входът за уъркшопите е свободен, а за концертната вечер е 10 лв.
 
Сред гостите на събитието е и Албена Баева, която ще представи Mocapton - костюм за улавяне на движение, създаден за интерактивния танцов спектакъл "Азамен" на Runabout project. В концертната част ще се включат групите Nasekomix с Тодор Стоянов (група Ambient Anarchist) и Help Me Jones.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.