20 Март 2018, 06:03

Бразилските фенове преди и след загубата от Германия на Световното по футбол

Google+ Pinterest LinkedIn +


Датата 8 юли 2014 година ще остане една от най-тъмните в съвременната история на Бразилия. На тази дата на 10 000 километра от южноамериканската държава - в София и други български градове - се изсипа "ужасяваща", "опустошителна", "брутална" и "чудовищна", каквито бяха най-често използваните в описанието й определения, градушка, която попари горещото очакване на феновете на футбола у нас на "финала преди финала" на Мондиал 2014. Мнозина запитаха - можеше ли природното бедствие да бъде предотвратено?

Само няколко часа по-късно катаклизъм разтърси и Бразилия, но не под формата на ураган или земетресение, а на футболен отбор. Този на Германия, който изтръгна от корен и отнесе подобно на цунами Селесао с неправдоподобните 7 гола срещу 1. Хората, свързани пряко с тима на Сколари, далеч не са единствените потърпевши от случилото се на стадиона в Бело Оризонте. Тепърва ще се изчислява стойността на емоционалните щети, нанесени на жителите на Бразилия от безмилостния Бундестим, който очевидно е трябвало да бъде разбит с ракета, приближавайки се (към полуфинала) подобно на градоносен облак, както и тези, нанесени от последните в пристъп на безумна скръб по улиците на цялата страна.

Думите са безсилни да опишат техните изживявания, ето защо ви предлагаме да ги "разчетете" по лицата им в тази галерия от фотографии преди-и-сега, които илюстрират по-добре от всяко слово драмата на един народ.

Сподели.