Брад Пит ще участва в турския сериал "Великолепният век"

Pinterest LinkedIn +

Макар и мнозина все още да гледат със снизхождение на заглавия като "Листопад", "Перла" или "Забраненият плод", фактите са факти - турското кино търпи невиждан възход в последните години. Доказателство за успеха на филмовата индустрия на южните ни съседи са не само милионите приходи, но и възможностите, които тези средства им позволяват.

Последният пример е красноречив сам по себе си – в местния сайт National Turk излезе информация, че в новата турска продукция "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil) ще участва една от най-големите холивудски звезди Брад Пит (Brad Pitt).

Новината идва от компанията, продуцираща историческата сага, срещу която преди време възроптаха и българите - TIMS.


Причина за това е, че сюжетът дефакто възхвалява разцвета на Османската империя по времето на Сюлейман I, известен като Сюлейман Великолепни, като в него се показват и безчинствата на турците срещу българите.

Самият Брад Пит ще участва в общо една серия, като ще се включи и в бойните сцени срещу "скромната" сума от два милиона долара. Всички останали имена в сагата са местни знаменитости - Фахриде Евджен, позната ни като Неджля от "Листопад", Халит Ергенч – Онур от "1001 нощ" и др.


Сподели.