Брад Пит и Шон Пен в най-мистериозния филм на 2011 г.! Трейлър на "Дървото на живота"

Pinterest LinkedIn +

Ако до този момент не сте чували особено за филма "Дървото на живота" (The Tree of Life), можем да ви успокоим, че както често казваме, вината не е във вашия телевизор. Въпреки направо зашеметяващия актьорски тандем между звезди като Шон Пен (Sean Penn) и Брад Пит (Brad Pitt), фентъзи драмата бе едно от най-мистериозните заглавия в последните години по съвсем проста причина - че е дело на иначе гениалния Терънс Малик (Terrence Malick).

Прочутият американец е известен с факта, че напомня за себе си през 6-7 години, като в този промеждутък е абсолютно неоткриваем за широката публика. Така например, когато нашумява с Badlands и Days of Heaven през 70-те и е обявен за голямата надежда на американското филмово изкуство, той просто изчезва от "светлината на прожекторите". 

Завръща се след цели 20 години с още по-фамозния "Тънка червена линия" (The Thin Red Line), номиниран за цели 7 Оскара (като още там работи с Шон Пен). И отново следва период на затишие, след което през 2005 г. представя адвенчър драмата New World.  

Идеята за "Дървото на живота" се ражда малко по-късно, като първоначално за главната роля е спряган самият Хийт Леджър (Heath Ledger). След кончината на австралиеца, Малик решава да се довери на Шон Пен и Брад Пит, които в знак на уважение приемат да участват в лентата срещу символичен хонорар.

Дървото на живота (The Tree of Life)

И тъй като традицията си е традиция, макар снимачният период да приключва броени месеци след това, а The Tree of Life да се очаква на екран около Коледа 2009 г., по непонятни за нас причини продукцията отново потъва в забвение. Няма масивна рекламна кампания, няма изяви на главните действащи лица, абсолютно нищо.

С оглед на това, дори и фактът, че поне сюжетът е известен, предизвиква известно успокоение – лентата разказва историята на обикновено семейство от американския среден запад, като проследява взаимоотношенията между родителите и тримата им сина (тук е любопитно да споменем, че Брад Пит всъщност играе баща на Шон Пен).

Добрата новина е, че в крайна сметка явно ще дочакаме появата на "Дървото на живота" и по родните киносалони, тъй като най-мистериозният филм на 2011 година се очаква официално у нас на 27 май. Дотогава ви предлагаме бърз поглед какво ви очаква с кадри от лентата, постери и официален трейлър.


Сподели.