BookBook – не съди за таблета по корицата

Pinterest LinkedIn +

В днешния модерен свят, заобиколени от толкова много високотехнологични играчки, мнозина от нас най-вероятно са забравили за класиките. Като например това да прочетеш нещо не на монитор или на таблет, а на хартия, между две твърди корици.

Да, хората все още четат книги и това е прекрасно, но технологичната революция не може да бъде спряна и помита всичко по пътя си. В бъдещето хартиените слова могат изцяло да изчезнат. Не вярвате? А кога за последно четохте вестник? Или пък папирус?

Все пак, ако ви налегне носталгията по старинните вещи, има много лесен начин да я задоволите. TwelveSouth BookBook Travel Journal (цена 199 лв.) е един много интересен аксесоар – луксозен кожен калъф за таблети и техните всевъзможни приспособления във формата на класическа книга от някой отминал век.

Подминавайки мързела при измислянето на име, BookBook на пръв поглед изглежда като ултимативния хипстърски аксесоар, най-малкото защото, нека си го кажем направо, е точно такъв. Изваждайки лъскав таблет от това чудо, със сигурност ще привлечете погледи към себе си. Ако това обаче не ви притеснява, органайзерът всъщност е доста удобен.


Той доста напомня за несесерите, в които си държахме моливите като ученици – има отделения за всякакви джаджи като слушалки, адаптери, кабели и всичко друго, което бихте използвали в комбинация с таблета. Калъфът също така предпазва доста добре съдържанието си - както от външна намеса чрез подсилените си корици, така и от надрасквания вътре поради покритието от велур.

Органайзерът BookBook може да се използва както с Android таблети, така и с iPad устройства, но, подобно на всички такива артикули, е насочен основно към притежателите на вторите. Това си личи от спецификациите му – по принцип побира таблети до 10.2 инча, но реално с този размер в него ще пасне само iPad. Ако ще го ползвате с Android, по-добре устройството ви да е с по-малък екран, иначе може да не се побере.

Освен това TwelveSouth са явни фенове на Apple, тъй като серията BookBook включва и сходни калъфи с вид на книга за MacBook Air и iPhone. Ако сте се затъжили по миналото и искате подчертано уникална външност за вашата умна джаджа – това е решението за вас.

Купи TwelveSouth BookBook Travel Journal ТУК

Сподели.