Bono от U2 получи Freedom Award

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на U2, Боно, в понеделник, 18 октомври, получи наградата Freedom Award от американския Национален музей на гражданските права (National Civil Rights Museum), съобщи AP. По този начин, NCRM отбеляза активната работа на музиканта в борбата за човешки права и намаляване на бедността в страните от третия свят.

Националният музей на гражданските права е открит през 1991 г., в американския щат Тенеси, на мястото на мотела Lorraine. Там през 1968 г. беше застрелян известният борец за човешки права Мартин Лутър Кинг.

Междувременно, Apple успяха да уговорят Ю Ту да вземат тяхно парче за новия им рекламен “силуетен” клип, съобщиха от Вирджиния Рекърдс. Това се случва за първи път както в музикалната история на групата, така и в историята на рекламния бизнес въобще. Ю Ту години наред отказваха да продават песните си за реклами.

Реклама на Apple със силуетите “Silhouette” спечели награда за най-оригинална идея. За своята нова рекламна кампания за продажба на новия си модел мини iPod MP3 player, те направиха нещо наистина невероятно – използват тази концепция като я смесват с част от видео клипа на Ю Ту от новия им сингъл “Vertigo” от предстоящия албум “How to Dismantle an Atomic Bomb”. В нея се виждат силуетите на музикантите, които с тази реклама подкрепят сайтовете, продаващи легално песни в МР3 формат и съответно са за борбата с пиратството на музика. В момента, техният нов сингъл е на разположение за платен даунлоуд ексклузивно за iTunes Music Store.

“Ю Ту са една от най-великите групи в днешно време и ние сме изключително радостни, че имаме възможността да работим с тях”, споделя екипа на Apple. “Новата ни реклама, която е смесица между наградената ни идея със силуетите (“Silhouette”) и музикален видеоклип, вече може да се види в нашия сайт. Хубавата новина е, че ние имаме още общи планове с групата и съвсем скоро ще чуете повече за това."

Рекламата е в два варианта: 30 секунден рекламен клип за телевизиите и по-дълга версия от 2 минути, която може да се види на сайта на iTunes Music Store или в сайта на компанията Apple.

Освен това, Ю Ту са на първо място с новия си сингъл “Vertigo” в официалната световна класация Топ 100 на най-излъчваните песни. В нея могат да се видят кои са най-популярните сингли в радио ефира. Тази класация се формира от официалните плейлисти и класации Топ 40 на точно 2650 радия в целия свят и се обновява всяка седмица.Сподели.