Боецът (The Fighter)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2010, 116 мин. Режисьор: Дейвид О. Ръсел Сценарист: Ерик Джонсън, Скот Силвър, Пол Тамази С участието на: Марк Уолбърг, Крисчън Бейл, Ейми Адамс и др. Драма, спортен

За филма

"Боецът" е историята на реална личност - бившият световен шампион в полусредна категория по бокс Мики Уорд "Ирландеца", който прекрати официалната си кариера през 2003 година.

След повече от 5 години подготовка, режисьорът Дейвид Ръсел заснема филма за само 33 дни в работническите квартали на Лоуъл, Масачузетс, с помощта на двете звезди в каста – Марк Уолбърг и Крисчън Бейл. Двамата изпълняват ролите съответно на Уорд и на неговия полубрат Дики, който някога е бил боксовата гордост на града си.

"Този филм ще ви привлече не само с боксовите сцени на ринга, но и с драматичната му история като цяло. Дадохме всичко от себе си, за да може The Fighter да е изпълнен с духа на борбеност и героизъм, който ще видите на екран", признава Уолбърг.

Лентата пресъздава не само идеята за спортната победа на един аутсайдер, но и въздействието, което тя има върху отношенията в едно семейство – от болезнените до триумфални мигове на сплотяване.

Днес "Боецът" има шанс да остане и в историята, след като получи цели 7 номинации за най-престижното кино отличие – Оскар. Създаден е от Paramount Pictures и Relativity Media със съдействието на The Weinstein Company, Mandeville Films и Closest to the Hole Production.

Историята:

Някога голямата боксова гордост на града, Дики е отдавна изпаднал в криза. Надеждите вече се възлагат на брат му Мики, който обаче въпреки безспорния си потенциал непрестанно губи двубоите си на ринга. След като по време на последната си среща той едва не загива, е на път да послуша приятелката си и да гони интересите си без помощта на семейството. Тогава обаче се открива шанс за световната титла, но и на него е ясно, че единственият начин да я спечели, е да обедини усилия със своя полубрат.


Сподели.