Боби Иванчев (Vitality Music): Песента на Рут за Евровизия не е крадена!

Pinterest LinkedIn +

Шефът на Vitality Music Боби Иванчев коментира пред Avtora.com публикациите в медиите, според които Рут Колева е изплагиатствала парчето Fever, с което участва на финала на "Българската песен на Евровизия 2011" от сингъла Can't Stop Moving на британския изпълнител Sonny J.

"Песента е написана от Рейчъл Роу и Страхил Велчев-KiNK. Разговарях с всички възможни музикални спецове и Fever няма нищо общо с Can't Stop Moving. За плагиатство и дума не може да става! Все едно някой да запази репликата I love you, baby и да й държи правата в 18 хиляди песни", каза за Avtora.com Боби Иванчев.

"Това е абсолютно недобронамерена кампания срещу Рут. Уморих се да се сблъсквам с недоброжелателност и с този балкански манталитет - ако някой направи нещо добро, веднага да му се подрежат крилцата", коментира шефът на Vitality Music, които продуцират новия албум на Рут Колева.

По думите на Боби Иванчев, неговият лейбъл работи само и единствено с оригинален материал и ако на екипа му са нужни нечии произведения, то всичко ще се случи напълно легално и с уредени права.

"Всяка година около Евровизия има скандали и на нас ни отне много време да убедим Рут да участва в конкурса. А когато един човек се е съгласил трудно и след това получи такъв удар от нищото, започва да се демотивира. Тя не се чувства никак добре в тази ситуация и има нужда от спокойствие, за да се подготви".


Get Flash to see this player.

Сподели.