Bobby McFerrin не изпя “Dont Worry, Be Happy” в София

Pinterest LinkedIn +

Известният тъмнокож музикант Боби Макферин(Bobby McFerrin), изнесе концерт пред българска публика в Зала 1 на НДК. За да подкрепи шоуто на популярния с хита си “Dont Worry, Be Happy” Макферин, на сцената се изяви и Теодоси Спасов.

Боби Макферин излезе на сцената точно в 20:00 часа под бурните аплодисменти нa близо три хилядната публика в НДК. Без какъвто и да е съпровод, роденият в Ню Йорк музикант даде начало на концерта, превъръщайки в инструмент единствено собствените си тяло и глас.

По време на шоуто гласът на Макферин се превъплъти във всевъзможни звуци, ритми и инструменти. Освен импровизираните имитации на коли, самолети и други елементи от ежедневието, музикантът създаваше и барабанен ритъм, потупвайки с ръце по гърдите си.

С нестандартен ритъм бе поднесена и класиката на The Beatles – “Blackbird”, подкрепена с припявания на публиката. Впоследствие към изпълнението на Боби Макферин се присъдеини и известния български музикант Теодосий Спасов.

Двамата създадоха виртуозна композиция, включваща български народни песни, източни мотиви, суинг и джаз. Освен Теодосий Спасов на сцената импровизираха и женски хор "Български гласове - Ангелите". Боби Макферин не само ги подкрепи със собствените си ритми, но зае и диригентското място на Георги Петков, за да ръководи за кратко вокалния хор.

Малко преди края на концерта, Макферин даде шанс на феновете си да се включат пълноценно в създаването на музиката му. Последното изпълнение бе споделено с феновете - музикантът предостави микрофона си на хора от публиката, които имаха желание да вземат участие в импровизираната му композиция.Въпреки че малко преди финала на шоуто публиката скандираше “Don't Worry, Be Happy”, Боби Макферин не изпя своят най-комерсиален хит.

Сподели.