БНТ излъчва "Инспекторът и нощта" и "Езоп" с Георги Калоянчев тази вечер. Гледай "Възгледите на един Homo Ludens" тук!

Pinterest LinkedIn +

В памет на актьора Георги Калоянчев тази вечер, 18 декември, каналите на Българската национална телевизия променят програмните си схеми и ще излъчат два игрални филма с негово участие, както и документалния "Възгледите на един Homo Ludens" от поредицата "Умно село".

"Инспекторът и нощта" на Рангел Вълчанов, в който Калоянчев си партнира с Невена Коканова, Стефан Гъдуларов, Константин Коцев, Искра Хаджиева, Стефан Данаилов, Наум Шопов и др., ще може да бъде гледан от 22:00 ч. по БНТ1.
 
Час по-рано по БНТ2 ще започне "Езоп", отново на Рангел Вълчанов, който излиза 7 години след "Инспекторът и нощта" през 1970 г. Копродукция на България и Чехословакия, филмът е базиран на притча за легендарния разказвач на басни, а сред останалите имена в актьорския състав са тези на Доротея Тончева, Мирослав Махачек, Виолета Антонова и Стоянка Мутафова.
 
И накрая, пет минути преди полунощ, БНТ Свят ще излъчи Умно село – "Възгледите на един Homo Ludens", започващ с мисълта на Калоянчев: "Нищо не може да ме учуди вече в тази наша България... Даже утре да ме срещне някой на улицата и да ми каже: "Здрасти, аз съм Георги Колянчев".

"Възгледите на един Homo Ludens" може да бъде видян и в плеъра по-долу.


Сподели.