Блус-рок фестивалът “Цвете за Гошо“ в три вечери

Pinterest LinkedIn +

Тази година е петото издание на традиционния международен блус-рок фестивал, посветен на Гошо Минчев. За пръв път обаче бенефисът ще се състои в рамките не на една, а на три вечери: 6, 7 и 8 май.


За място, където ще се състоят юбилейните концерти е избран столичния Южен парк. Това не е случайно - в едно от последните си интервюта Патриархът на българския блус е споделил: “Обичам да съм на чист въздух и сред свободни хора”.

Концертите ще започват в 16:00 и ще продължават до 22.30 часа. Афишът с участници гарантира отлично настроение. Поканени са както по-млади групи и изпълнители, близки до идеите на Гошо Минчев, така и ветерани, проправили заедно с него пътя на съвременната музика у нас. По-голямата част от гиговете, между 30 и 40 минути, ще е с авторски пиеси и магистрални за блуса и рокендрола парчета, а по регламент всеки изпълнител ще представи и една интерпретация на песен от репертоара на Гошо.

Хедлайнъри в различните вечери са последната банда на Минчев - “Стари муцуни”, но вече с Валди Тотев зад микрофона; Васко Кръпката, Камен Кацата и Каскадьори и Бараби Блус Бенд, Кирил Маричков, Епизод, Конкурент, Три и половина, Роберта, Б.Т.Р., Джендема, певецът на Ахат и Аналгин Звездомир Керемидчиев, Вили Каваладжиев, Развигор Попов, Монолит, Дърти пърчийс, Блус трафик, Геша от Нови Кричим и Драган Милев – Дари с приятели, Жоро Денков, Динамитър блус бенд, триото на Жоро Мархолев (Сънрайз) и Балканджи.

Преди тях публиката ще забавляват детските вокални формации Смехорани, Мечо Пух и Веселите момчета. Специално за случая пристигат и състави от Горна Оряховица, Търговище, Русе и Плевен. Откритията на БГ радио - Фронтеро, Немо и спечелилите отличието му "Млади таланти" Awake също ще отбележат в участия събитието.

В традицията на досегашните издания, на фестивала се очакват и чуждестранни гости.

Създателят на хитовете “Какви времена”, “Блажени години”, “Момчето и аз”, “Бира, секс и рокендрол”, “Есен в Созопол”, “Флирт със собствена жена”, “Сребърни ята”, “Бяла тишина”, “История с китара” и много други Георги Минчев си отиде на 18 февруари 2001.
Сподели.