Bluetooth музика на вълни

Pinterest LinkedIn +

Както често отбелязваме, смартфоните са едно от чудесата на съвременния свят. Оставете това, че притежаваш цялото познание на човечеството в джоба си! Самият факт, че вече не се налага да носиш десет различни джаджи, а всички са обединени в едно, е феноменален.

Да вземем например музиката. Всеки иска да носи своята музика със себе си. Вече дори не говорим за няколко любими песни, защото само толкова се побират в паметта на устройството или в джоба за дискове – не, вече носим цялата си аудиотека с нас. Услуги като Spotify и Soundcloud дори ни позволяват да си спестим свалянето на отделни парчета.

Какво да правим обаче, когато искате да слушате музиката си на доста по-мощна система вкъщи или в колата? Ако имате аудиосистема с Bluetooth, нямате проблем, защото можете лесно да прехвърлите съдържание от едно устройство към друго.

Да кажем обаче, че не сте в ситуация като горната. За вас все пак има решение! Представяме ви Belkin Bluetooth Music Receiver (цена 89 лв.) – приемник, който се закача към домашната аудиосистема и незабавно я свързва с телефона. Чрез него можете както да слушате песни, намиращи се на смартфон, така и да управлявате самата аудиосистема откъм смяна на песните, ниво на звука и т.н. Само го включете към AUX изхода на системата или дори към самостоятелни колонки и натиснете бутона за Bluetooth връзка и сте готови.

Същият производител предлага и нов, по-елитен модел, Belkin HD Bluetooth Music Receiver (цена 129 лв.), който има няколко подобрения спрямо предшественика си. Основното сред тях е вграденият NFC чип за безжична връзка с телефон. Ако телефонът ви разполага с NFC възможности (това са някои модели с Android 4.1 и по-нов, iPhone все още няма), можете само да го докоснете до устройството и ще осъществите връзка – много яко!

И двата модела нямат особен проблем откъм сила или качество на звука. В по-базовия можете да запаметите Bluetooth профили на до шест различни устройства, а в по-новия – до осем. Един от малкото проблеми е със силата и надеждността на връзката. Като цяло и двете джаджи имат обхват на Bluetooth сигнала около шест до максимум 10 метра, а ако има стени – още по-зле. На по-голямо разстояние връзката започва да прекъсва, така че ще трябва да държите телефона горе долу близо до системата.

И последно, но не и по важност ще ви покажем една сходна и също толкова любопитна джаджа – Bluetooth адаптер за устройства с док конектор Auris freeDa (цена 119 лв.). Това е джаджа, която да поставите в док станцията си вместо телефон или iPod, така че да можете да работите с тях, докато слушате музика.

За разлика от предните два модела, това устройство не се свързва към AUX изход, а към 30-pin конектора на дока, но пък не се налага да го свързвате към електрическата мрежа. Джаджата е стартирала като проект в сайта за колективно финансиране Kickstarter и е събрала почти три пъти повече средства, отколкото са поискали създателите, което трябва да ви говори достатъчно за потенциала на Auris freeDa.

Защо да се занимавате с кабели и жици, когато съвременните технологии като Bluetooth и NFC ви развързват ръцете да правите каквото си искате? Независимо дали ще слушате със слушалки, през док станция или през мощна аудиосистема, важното е музиката да изпълва живота ви!

Купи Auris freeDa Piano Black (черно) ТУК

Купи Auris freeDa Arctic White (бяло) ТУК

Купи Belkin Bluetooth Music Receiver ТУК

Купи Belkin HD Bluetooth Music Receiver ТУК

Сподели.