Blondie се завръщат с първи албум от осем години насам

Pinterest LinkedIn +

Blondie се завръщат с първи нов албум от осем години насам - записът Panic Of Girls, който включва 11 парчета, включително няколко кавър версии, и ще излезе на музикалния пазар през септември.

Последният дългосвирещ проект на американската ню уейв пънк рок банда, The Curse of Blondie, излезе през 2003 г. - три години преди индукцията на Blondie в Рокендрол Залата на Славата. Panic of Girls ще се появи под No.9 в дискографията на Деби Хари и компания, чиито заглавия са разпространени в над 40 млн. копия в световен мащаб.

По-голямата част от албума е записана в края на 2009 г. в Удсток, Ню Йорк, с продуцентите Джеф Залцман (The Killers, Fischerspooner) и Kato Khandwala (Paramore, Papa Roach), Хари е автор на повечето текстове.

Сред парчетата, включени в него, са Love Doesn`t Frighten Me, Le Bleu a l`ame, China Shoes, D-Day и пилотният сингъл Mother, наред с кавър версии на Girlie Girlie на София Джордж и Sunday Smile на Beirut. Основателят на американската етно електро банда, която съдържа предимно елементи от балканския фолклор – Зак Гондън, е взел участие в записите на Panic of Girls с партия на тромпет.


Сподели.