Blizzard: Starcraft 2: Heart of the Swarm е 99% готова

Pinterest LinkedIn +

Втората част от трилогията StarCraft II, Heart of the Swarm, е почти напълно готова, но процесът на изпипване и доусъвършенстване на всички детайли от играта би могъл да продължи още доста време, разкриха от Blizzard.

В интервю за Kotaku главният дизайнер на реалновремевата стратегия, Дъжстин Броудър, сподели, че измерено в проценти, Heart of the Swarm е 99% готова, но "този последен процент, който ни остава, е истинска к***a".

По неговите думи напълно завършени са както мисиите, така и игралните единици, и въпреки това той не се ангажира с каквито и да било срокове, в които феновете на Wings of Liberty, от чието издаване изминаха две години, могат да очакват нейното продължение.

"В Heart of the Swarm има по нещо за всеки. Въпросът, който засега няма категоричен отговор, е дали всичко ни харесва или не. Защото единият ден можем да играем и да кажем "уоу, това е страхотно", а на следващия ден да решим, че искаме да променим 250 неща. Знаете, ние сме пословични с тази фаза от създаването на игрите си", допълва Броудър.

С Wings of Liberty Blizzard оглавиха месечния чарт на най-продаваните игри в САЩ веднага след дебюта й, като от тогава до миналия месец, когато се появи Diablo III, нито една PC ексклузивна игра не бе успяла да повтори това постижение.

Сподели.