Black Ops 2 срещу Hitman: Absolution в UK Top 40

Pinterest LinkedIn +

Близо 90-те процента спад в продажбите на Call of Dity: Black Ops 2 на Острова през втората седмица след премиерата й не попречиха на новата игра от най-касовата гейм поредица на всички време да запази първото си място в UK Top 40.

Hitman: Absolution – още едно горещо очаквано допълнение към блокбъстър серия със сравнително дълга история не успя да се възползва от значителния отлив в търсенето на Black Ops 2 и дебютира под No.2 в класацията, изготвяна ежеседмично на базата на продажбите на видеоигри само на физически носител (независимо от платформата).

Въпреки това IO Interactive (а и феновете на 47) имат основание да гръмнат шампанското, тъй като Absolution регистрира най-силната дебютна седмица на Острова от старта на серията с актив, надминаващ неколкократно този на Hitman: Blood Money.

За Black Ops 2 може да се добави, че макар да не разби рекорда на Modern Warfare 3 за най-касова ентъртейнмънт премиера в историята, новата Call of Duty е била по-търсената от двете игри през вторите им седмици на пазара.

Следващото най-високо поставено новоиздадено заглавие след Hitman: Absoltuion e Lego Lord of the Rings (6), a останалите три, намерили място в UK Top 40, заемат позиции в последната десетка на класацията.

Най-успешното от тях, макар "успех" да не приляга добре на ситуацията, е Disney Epic Mickey 2: The Power of Two (34), пред Family Guy: Back to the Multiverse (35) и PlayStation ексклузивния mash-up PlayStation All-Stars Battle Royale.

Сподели.