Black Ops 2 спря атаката на Far Cry 3 на Острова, без Wii U заглавие в топ 10

Pinterest LinkedIn +

Far Cry 3 не можа да се пребори с Call of Duty: Black Ops 2 за първото място, а нито едно от трите новоиздадени Wii U ексклузивни заглавия - Nintendo Land, New Super Mario Bros. U и Zombi U - за позиция сред десетте най-продавани игри на Острова в премиерната седмица на новото Nintendo.

Миналата седмица компания обяви, че очаква Wii U софтуер да намери място сред десетте, а защо не и сред петте най-продавани игри във Великобритания, но в крайна сметка най-доброто постижение на такъв е 11-тото място, регистрирано от Nintendo Land.

Фактът, че 60% от продажбите на Wii U на Острова са били от Premium версията, включваща Nintendo Land, обяснява по-предната позиция на това заглавие пред New Super Mario Bros. U (14) и Zombi U (17). Последната също е включена в бъндъл, чиито продажби съставляват 30% от общото количество. Това означава, че само 10% от собствениците на Wii U на Острова към момента са инвестирали в базовата версия на Wii U, идваща с по-малък харддиск.

Ново заглавие присъства и в дъното на класацията – дебютиралата на 35-та позиция Just Dance: Disney Party. Играта има Wii версия, но не е налична за Wii U, за разлика от Just Dance 4, която заема шеста позиция в актуалното издание на чарта.

Пред нея е поставена още една игра с Wii U порт - Assassin's Creed 3, какъвто е случаят и с FIFA 13 (3) и Skylanders Giants (9). Hitman: Absolution, Lego Lord of the Rings, Halo 4 и Need for Speed: Most Wanted заемат останалите места от топ 10 на UK VGC.

Спечели уникалния нож Bear Grylls Ultimate Knife с Avtora.com и XCoSports>>

Сподели.