Битка Лос Анджелис: Световна инвазия (Battle: Los Angeles)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 118 мин. Режисьор: Джонатан Либсман Сценарист: Крис Бертолини С участието на: Аарон Екхарт, Мишел Родригес и др. Военен, екшън, фентъзи

За филма:

Още и преди самото си създаване, "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия" бе рекламиран като филм, който трябва да се гледа най-вече заради комерсиалната си стойност - комбинация между "Блек Хоук" и "Денят на независимостта".

Дело на тандема между режисьора Джонатан Лийбсман и сценариста Кристофър Бертолини, той предлага една до болка клиширана тема - за битката между човешкия род и извънземните нашественици, но пресъздадена като военен екшън, разказан от гледната точка на пехотинците.

Ролите са поверени на имена като Аарон Екхарт, Мишел Родригес, Бриджит Мойнахан и др., а бюджетът е сравнително скромните за мащабите на продукцията 100 млн. долара.

Историята:

На мили от брега на Лос Анджелис, от водата идва армия от безмилостни извънземни, избиващи всичко живо по пътя си.  Натоварен с тежката задача да спре задаващия се апокалипсис е военноморският сержант Нанц и специално подбраният му взвод. 


Сподели.