Били Корган (Smashing Pumpkins) влиза в кеч индустрията със собствена компания

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на американската алтърнатив рок банда Smashing Pumpkins - Били Корган, стартира собствена независима професионална кеч компания, Resistance Pro, която ще ръководи съвместно с ветераните в индустрията Гейбриъл и Джак Барон.

Първото събитие, организирано от Resistance Pro, се състоя на 25 ноември в клуб Excalibur в Чикаго, но тъй като в момента Smashing Pumpkins са на турне в Европа, самият Корган не присъства на шоуто.

"Нашата визия за компанията е да създадем истински таланти и да се разраснем на национално ниво", коментира новото си начинание 44-годишният музикант, който направи опит да реализира солова музикална кариера в средата на миналото десетилетие, издавайки албума The Future Embrace, скоро след което инициира реформирането на Smashing Pumpkins.

Корган многократно е декларирал дългогодишния си интерес към най-различни спортове, но най-вече бейзбол, баскетбол, кеч и крикет. Той твърди, че е бил особено увлечен по кеча в детските си години, след което е позабравил тази своя страст, а на зряла възраст отново се е върнал към нея първо като хоби, а сега и като бизнес.

Той изпълнява ролята на креативен директор на Resistance Pro, но същинската работа по мениджмънта на артистите и организирането на събитията от календара на компанията е възложена на "хора, които имат дългогодишен опит и са много добре познати в независимите среди".

Настоящият ростер на Resistance Pro включва 28 кечисти, в това число няколко жени, със завършен профил (облекло, роля, маска и т. н.) и артистични имена като The Sheik, Danny Dominion, Sassy Stephie, Simply Luscious, Necro Butcher, Gran Acuma, Frightmare, Hallowicked, El Generico, Cheerleader Melissa, Icarus, Birscoe Brothers, Serenity, Colt Cabana и др.

"Преди да започнем да завладяваме нови територии, трябва да си създадем добра репутация тук, в Чикаго", коментира Корган, чието лице заема централно място в плаката на събитието от 25 ноември.

"Държа успехът ни да почива на нашия професионализъм и принципи и бих бил много разочарован, ако се налага изкуствено да надъхвам публиката, използвайки известността си като рок музикант", допълва единственият оригинален член на Smashing Pumpkins в актуалния състав на бандата, изтъквайки като един от приоритетите на компанията да пази здравето на своите таланти, което означава рестрикции по отношение издевателствата, които извършват един на друг на ринга (като ударите със столове северно от торса, например).

"Този спорт трябва единствено да забавлява. Аз вярвам, че ние можем да популяризираме кеча сред масовата аудитория".


Сподели.