Били Айлиш се завърна към мрачния тон на дебютния си албум: "Hit Me Hard and Soft" е вече на пазара!

Pinterest LinkedIn +

Третият студиен албум на Били Айлиш (Billie Eilish) е точно такъв, какъвто подсказва заглавието му "Hit Me Hard and Soft". В него са включени 10 различни по жанр парчета. Потапяйки слушателите в пълния спектър от емоции, албумът превежда слушателите си през обширен и експанзивен аудио пейзаж. 

Истинска кинематографична, разнообразна и цялостна творба, която Айлиш определя като „семейство от песни“. Тя определено е предназначена да бъде слушана от началото до края!

Както и предишните ѝ проекти - "When We All Fall Asleep Where Do We Go" от 2019 г. и "Happier Than Ever" от 2021 г. - новият албум е създаден от Айлиш и от нейния брат и дългогодишен сътрудник Финиъс. С "Hit Me Hard and Soft" певицата се завръща към по-мрачния, театрален тон на дебютния си албум, но с новооткрита увереност и майсторство, които гледат към нови звукови хоризонти. В него има изненадващи среди, в които никога преди не сме чували Били - струнен квартет, поп-рок от 80-те, електроника от епохата на „indie sleaze“ и клубна атмосфера от края на 90-те.

Имам чувството, че този албум съм аз“, казва Били Айлиш пред списание "Rolling Stone" за корицата си от май 2024 г. „Целият този процес се усещаше така, сякаш се връщам към момичето, което бях. Тъгувах за нея" - добави тя. „Търсех я във всичко и сякаш тя беше претопена от света и медиите. Не си спомням кога си отиде. В този албум има идеи, които са отпреди пет години, има минало, което много ми харесва“.

"Hit Me Hard and Soft" предлага доказателство, че сред редиците на поп звездите Били Айлиш остава интересно отклонение от жанра. Албумът излиза след две събития, на които той беше предоставен за безплатно прослушване в Ню Йорк и Лос Анджелис. Всички 16 000 места в "Barclay Center" в Бруклин и 13 500 места в "Kia Forum" в Лос Анджелис бяха заети по време на прослушванията. Фенове излязоха и в "AMC Theaters" в Северна Америка, където имаха възможност да отпразнуват албума и да го чуят от начало до край преди официалната му премиера.

Албумът вече е наличен във всички дигитални платформи и в рамките на непрекъснатите усилия за намаляване на отпадъците и борба с климатичните промени всички физически формати са изработени от 100% рециклируеми материали. Може да намерите албума в различни формати в онлайн магазина на MusicMall.bg.

По-рано този месец Били Айлиш обяви турнето си "Hit Me Hard and Soft": The Tour, продуцирано от "Live Nation". Северноамериканската част от турнето ще започне през септември и ще продължи до края на декември 2024 г. През февруари Били ще се срещне с публиката на Австралия, с след това и с феновете си в Европа. Обявени са дати за Великобритания и Ирландия.


"Hit Me Hard and Soft" включва:

1. "Skinny" 3:39
2. "Lunch" 3:00
3. "Chihiro" 5:03
4. "Birds of a Feather" 3:30
5. "Wildflower" 4:21
6. "The Greatest" 4:53
7. "L'Amour de Ma Vie" 5:33
8. "The Diner" 3:06
9. "Bittersuite" 4:58
10. "Blue"

Снимка: Animato Music/ UMG
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.