Билети за концерта на Agnostic Front - онлайн

Pinterest LinkedIn +

Билети за концерта на нюйоркските хардкор пънк величия Agnostic Front в България, ще се продават онлайн на адрес: http://biletionline.com от 16 март (сряда). Съпорт групи ще са Last Hope, сърбите Hitman, Vendetta и Breakaway. Билети могат да се закупят и от магазини "На Тъмно" и "ОЧЗ".


Agnostic Front

Легендарните Agnostic Front са основани през 1982 г. от Роджър Мирет (Roger Miret) – вокали и Вини Стигма (Vinnie Stigma) – китара. Първото име на групата е Zoo Crew, но скоро след това е преименувана на Agnostic Front, поради желанието на Стигма да звучи като движение.

Рифовете на Стигма се оказват перфектната музикална обвивка за думите на Мирет – роден в Куба бежанец в САЩ, с непоколебими политически пристрастия и хулещ социалните несправедливости.

Година по-късно, след присъединяването на басиста Адам Мууки (Adam Moochie) и барабаниста Рей Бийз (Ray Beez), Agnostic Front записват първия си независим сингъл “Тhe United Blood”. Следва “Victim in Pain” (1984), често определян като най-добрия албум на групата. С него бандата се изстрелва в челните редици на нюйоркската хардкор сцена, която по това време е концентрирана около прословутия клуб CBGB, с участия на имена като The Cro-Mags и Murphy's Law.

Няколко промени в състава, незасягащи основните членове, съпътстват появата на следващите им албуми. “Cause for Alarm” от 86-та е издаден от Combat Records. Материалът се различава по стил, тъй като е повлиян от трашметъл звученето, а бандата е от първите, комбинирали траш с пънк.

През 1987 г., когато хардкор сцената в New York e в регрес, излиза “Liberty & Justice”. Звученето на албума е по-скоро пънк, без траш забежки.

След излизането на лайв-албум, записван в CBGB, Мирет е арестуван за истории с наркотици и прекарва две години зад решетките. Докато той пише текстове, Стигма и останалите свирят за първи път в Европа със заместник-вокалиста Алън Питърс (Alan Peters) и Мат Хендерсън (Matt Henderson) - китари.

“Затворническите” текстове на Мирет са в основата на “One Voice” от 1992 г., чиито продажби по това време не се радват на голям успех. Концертът в CBGB през 1993 г. е последният на групата, преди преустановяване на дейността й за известен период.

През 1997 г., Стигма и Мирет започват да обсъждат възможността за завръщане на Agnostic Front. Мениджмънтът на най-популярния тогава пънк лейбъл Epitaph Records е заинтригуван от реюниъна на групата и дългоочакваното й възраждане става факт. Някогашните членове Роб Кабула (Rob Kabula) и Джим Колети (Jim Coletti) допълват състава, в който са записани “Something's Gotta Give” '98 и “Riot, Riot, Upstart” '99.

Agnostic Front навлизат в 21 век с пълна сила, а творчеството им е все така пълноценно и през новото хилядолетие - “Dead Yuppies” (с нов басист - Mike Gallo) е издаден през 2001, а “Working Class Heroes” - през следващата година. Групата се завръща отново през 2005, с диска “Another Voice”. Албумът е ко-продуциран от Джейми Джаста (Jamey Jasta) от Hatebreed, а в записите му се включва и китаристът Мат Хендерсън.

Официален сайт на Agnostic Front:
http://www.agnosticfront.com
Сподели.