Безплатно лятно кино отново отваря врати в София

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна година, едни от най-добрите български игрални, документални и късометражни филми ще бъдат прожектирани под открито небе в рамките на "Арт киноклуб на открито".

Началото на проекта ще бъде поставено на 1 септември 2009 г. от 20:30 часа в градинката зад паметника "1300 години България", в района на НДК.

Лентата, с която ще стартира програмата "Любими български филми" и ще открие киноклуба, е "Оркестър без име" на режисьора Людмил Кирков.


Кадър от филма "Хиндемит"

Сред останалите филми, които ще бъдат прожектирани под открито небе, са "Любимец № 13" на 2 септември, "Рицар без броня" на 4 септември, "Таралежите се раждат без бодли" на 7 септември, "Момчето си отива" на 8 септември, "С деца на море" на 10 септември, "Войната на таралежите" на 11 септември и много други.

В програмата "Любими български филми" присъстват още ленти като "Двойникът" на 18 септември, "Дами канят" на 19 септември, "Господин за един ден" на 20 септември, "Опасен чар" на 21 септември и др.


Кадър от филма "Дзифт"

Програмата "Българското кино напоследък" включва филмите "Пазачът на мъртвите" (реж. Илиян Симеонов) на 27 септември, "Хиндемит" (реж. Андрей Слабаков) на 28 септември, "Прогноза" (реж. Зорница София) на 29 септември и "Дзифт" (реж. Явор Гърдев) на 30 септември.
 
"Арт киноклуб на открито" ще се състои в рамките на целия месец септември, като от 1-ви до 15 септември, прожекциите ще стартират в 21:00 часа, а след 16-ти септември часът се променя на 20:00.

Сподели.