Без пукната пара (2 Broke Girls)

Pinterest LinkedIn +

2 Broke Girls е комедийният сериал на CBS, който спечели People's Choice Award в категорията за най-добро ново заглавие и награда Emmy още с първия сезон. Създатели на поредицата са Уитни Къмингс (Whitney Cummings) и Майкъл Патрик Кинг (Michael Patrick King), а главните роли са поверени на Кат Денингс (Kat Dennings) и Бет Берс (Beth Behrs).

Могат ли да се справят две разорени момичета с живота в Ню Йорк? Ще се изненадате, но отговорът е да. Само че никак да им е лесно, защото са в Бруклин, а не в Манхатън и работят в ресторант. Нямат пари, но пък имат мечти, кон и кексчета, което може би не изглежда много, но е добро начало. Особено за комедиен сериал.

Всъщност единственото, което сближава двете момичета, е липсата на пари. Иначе те са толкова различни една от друга, колкото е възможно да бъдат, но въпреки това са изненадващо добър тандем.

Не се харесват особено и вероятно при други обстоятелства дори не биха се познавали, но имат обща цел. Пътят към нейното постигане е не само забавен, но може би дори ще им помогне да станат приятелки.

Идеята:

2 Broke Girls е създаден по идея на Уитни Къмингс (Whitney Cummings), която може би свързвате и с друг комедиен сериал - Whitney, в който освен сценарист тя е и изпълнител на главната роля, и двукратният носител на Emmy Майкъл Патрик Кинг (Michael Patrick King), работил над хитови сериали като Sex and the City (Сексът и градът), Will & Grace (Уил и Грейс) и The Comeback с Лиса Кудроу (Lisa Kudrow).

Началото:

Сериалът стартира през септември 2011 година, а пилотният епизод е гледан от повече от деветнадесет милиона зрители. Скоро след началото на поредицата става ясно, че тя е одобрена за втори сезон, който се излъчва в моментна в САЩ.

През март тази година CBS подновиха 2 Broke Girls и за трети сезон. Ситкомът е отличен с People's Choice Awards за най-добър нов комедиен сериал. У нас излъчването на сериала започна през април в ефира на bTV.

Историята:

Две млади жени работят като сервитьорки в евтин ресторант в Бруклин. Съвместната им работа поставя началото на едно твърде необичайно приятелство, скрепено от общата им мечта да започнат собствен бизнес. Стига да успеят да съберат парите, необходими за да започнат, което съвсем не е толкова лесно.

Дръзката Макс е израснала в бедно семейство и работи на две места, за да може да свързва двата края, докато Карълайн е разглезена богаташка, която се оказва разорена и за пръв път е принудена да се справя сама с живота. Нейните бизнес идеи и талантът за оцеляване на Макс обаче ще се окажат една неочаквано добра комбинация.

Героите и звездите:

Кат Денингс (Kat Dennings) е актрисата, на която е поверена ролята на Макс. Повечето от вас вероятно са я гледали в епизодични роли в Without a Trace, Less Than Perfect и CSI: Crime Scene Investigation, в кино роли (The 40 Year Old Virgin и Thor) и в хитовия лекарски сериал ER (Спешно отделение).

Макс е цинична, дръзка и много по-саркастична, отколкото е полезно за околните. Притежава онази особена мъдрост, която неизменно идва с трудния живот. Произхожда от бедно семейство и е имала тежко детство, поради което се старае да е винаги самостоятелна и да не се привързва към никого.

Работи на две места и въпреки това почти никога няма пари. Когато Карълайн се появява в живота й, Макс съвсем не е убедена, че иска да бъдат приятелки. Нито очаква, че съвсем скоро не само Карълайн, но и конят й ще живеят с нея.

Именно Карълайн обаче забелязва таланта на Макс да прави кексчета и създава мечтата им за самостоятелен бизнес.

За Бет Берс (Beth Behrs) участието в 2 Broke Girls е първата голяма роля в сериал. Преди това има епизодични появи в NCIS: Los Angeles и Castle.

Карълайн е богато момиче от висшето общество, което губи всичко, след като баща й е вкаран в затвора за измама. Останала без средства и приятели, Карълайн е принудена да се справя сама и си намира работа като сервитьорка в Williamsburg Diner, където среща Макс.

Собственикът на ресторанта, в който двете момичета работят, позволява на Макс да продава домашно приготвените си кексчета в него, а Карълайн толкова ги харесва, че не само успява да ги продаде на двойна цена, но и решава, че нейното бизнес образование и кулинарният талант на Макс са всичко, което им трябва, за да започнат собствен бизнес и да се измъкнат от безпаричието. Всичко, освен начален капитал, чието събиране ще се превърне в основа на приятелството между двете момичета.

Кестен е конят на Карълайн, шампион и красавец, който живее в задния двор на сградата, в която е апартаментът на Макс.

Сподели.