Beyoncé през 2016-та, или поредната успешна рецепта за успех... и лимонада

Pinterest LinkedIn +

Тя се завърна! И ни показа за пореден път, че един музикален албум може да бъде много повече от добре подредени ноти и думи. Кой са най-добрите нови парчета на Beyoncé и защо заглавието на албума е Lemonade ще разберете... точно сега!

За всички, които още не са успели да изгледат едночасовия визуален албум, пригответе се за изненада - изпълнителката този път не залага на поредица от видеа, а ни предоставя истински филм, проследяващ пътуването на всяка жена към себепознанието и преодоляването на трудностите в живота.


Като заговорихме за трудности.. Малките жълти птички, кръжащи из интернет пространството, ни снабдиха с множество версии относно текстовете на песните от Lemonade. Дали певицата пее за изневярите на Jay-Z и разпадащия им се брак? Или твореството й този път е вдъхновено от личната история на семейството й, според която баща й е изневерявал на майка й? Или всичко е един комерсиален магнит за реклама и още по-голяма известност? Коя е Беки с хубавата коса? Конспирацията владее света и си е свила уютно гнездо в сладкия лимонаден албум на Queen Bey. Остава само да видим колко кошера с пиперливи, жилещи клюки ще събере!

Въпреки че теориите около албума играят главна роля в интернет пространството, филмът към Lemonade ни представя цял звезден отбор от известни личности като Серина Уилиамс (Serena Williams), Хали Бери (Halle Berry), Zendaya, Уини Харлоу (Winnie Harlow) и други, които достойно се конкурират за светлинатa на прожекторите дори и със самата Beyoncé.


Преди да завърша, обещах да споделя кои са най-добрите парчета от албума. Е, отговорът е много прост - всички! Lemonade е прекрасна комбинация от наперени песни за дни, в които самочувстието ви има нужда от малко стимулация (6 Inch, Formation) през дълбоки и чувствени балади (Sandcastles, Love Drought) до песни, които просто ви карат да се чувствате като господар на света (Sorry, Freedom, Hold up). Свежо, като лимонада през горещ летен ден!

Last but not least, защо Lemonade? На пръв поглед между заглавието и тематиката на албума няма никаква връзка, нали? Но тези, които са гледали филма и са били наблюдателни като мен, знаят че символиката е разкрита в реч на бабата на Jay-Z по време на партито по случай деведесетия й рожден ден, завършваща с вечната максима "Когато животът ти предоставя лимони, направи си лимонада."


Самата Beyoncé също разказва в друг сегмент от визуалния албум трогателна история за собствената си баба:

"Взимаш една пинта вода, добавяш половин фунт захар, сока от 8 лимона, настърганата кора от половин лимон. Наливаш водата в един, след това в друг няколко пъти. Прецеждаш през чиста кърпа. Баба. Алхимикът. Ти извлече злато от този тежък живот. Призова красотата на изоставените вещи. Намери изцеление там, където то не живееше. Откри антидота в собствената си кухня. Развали проклятието със собствените си ръце. Предаде инструкциите на своята дъщеря, която ги предаде на нейната..."


С малки детайли като този, творчеството на изпълнителката ни докосва по начин, по който само една искрена и добре разказана история може. Политика, еманципация, трудности, любов, семейство, житейски уроци и много много приятно звузене са само част от съставките на лимонадата на Beyoncé! А вие жадни ли сте?


Сподели.