BET Awards 2012 – победителите

Pinterest LinkedIn +

Beyonce и Крис Браун триумфираха с топ отличията в музикалните категории на тазгодишните BET Awards, чиято церемония се състоя в Shrine Auditorium в Лос Анджелис и бе предавана на живо по BET TV.

Двамата бяха обявени за Най-добри R&B изпълнители и отвориха преднина от 2 статуетки пред Kanye West, който остава на второ място в класацията на артистите с най-много BET Awards от първото им връчване преди 11 години. Beyonce и Браун имат по 11, Уест - 9, а на трето място е Серина Уилямс с 8 награди в спортните категории.

Kanye West бе лидер по броя на номинациите, които получи, пред Beyonce и Jay-Z, и спечели две от наградите на BET, връчени тази година, но не като солов артист, а като част от проекта the Throne с Jay-Z.

Статуетките в хип-хоп категориите отидоха при Nicki Minaj и Drake, тази за Най-добър изгряващ артист – при Big Sean, а рапърите Wale и Miguel си тръгнаха с титлата Най-добра колаборация, присъдена им за техния съвместен хит Lotus Flower Bomb.

При актьорите награди получиха Кевин Харт и Виола Дейвис, а при спортистите – баскетболистът от Oklahoma City Thunder Кевин Дюран и Серина Уилямс.

Водещ на шоуто, в чиято програма бе включен и концертен трибют в памет на Уитни Хюстън с участието на Monica, Brandy, Gary Houston, Cissy Houston и Chaka Khan, беше Самюел Джаксън.

BETAwards се връчват ежегодно от 2001 г. насам на най-изявените представители на музикалната сцена, киното и спорта от афроамерикански произход.

Сподели.