Бербо пропя: "Отказах се от националния, за да спрат да ме плюят"!

Pinterest LinkedIn +

Футболната ни звезда Димитър Бербатов разкри официално мотивите да прекрати участието си в представителния ни тим.

Близо четири месеца след решението си, което в началото на лятото Димитър Бербатов определи като взето "по лични причини", сега нападателят на Манчестър Юнайтед даде пространно интервю за ESPN.

В него Бербатов не само заявява, че "връщане назад няма", но и че се е отказал от националния отбор заради непрестанните нападки срещу него.

"Вече веднъж го казах - това бе най-трудното решение, което съм взимал през живота си, но вече няма връщане назад. Смятам, че е за добро и се надявам бъдещето да покаже, че съм прав. Бях много горд, когато подобрих рекорда на Христо Бонев за най-много отбелязани попадения с фланелката на България, но очевидно бях единствен в това си усещане.

Винаги съм усещал нападките срещу мен - колкото и да се стараех, както и да играех, винаги за загубите бях виновен аз. Обиждаха ме непрестанно, не одобряваха играта ми, твърдяха, че се щадя. В даден момент просто казах - Стига!

Сега повъзвърнах самочувствието си и след като не се притеснявам за тези неща, това се отразява положително и на представянето ми в Англия", коментира Димитър Бербатов.

Макар и по слухове, сред най-големите си критици звездата включва и вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, който от години е сред отявлените му словесни противници.

След отказването на Бербатов от "А" тима, Лечков мотивира отношението си, заявявайки: "Провокирах го, за да даде най-доброто от себе си, талантът му никой не може да отрече". 

Сподели.