"Benassi Bros" официално на българския музикален пазар

Pinterest LinkedIn +

Албумът “PumPhonia” на Бенаси Брадърс най-после се появи и на българския музикален пазар. Дори и името да не ви говори нищо, в което дълбоко се съмняваме, песните, които са събрани в диска, са до болка познати на всеки клубен фен в България.


“Бенаси Брадърс” е запазена марка на Бени и Али Бенаси, двамата братовчеди от Италия, които стоят зад добилите световна известност проекти “Benny Benassi presents the Biz” и “Кей Ем Си”.

Бени Бенаси е продуцент и диджей и, когато не е в студиото, свири по сцените на първокласните клубове в Лондон, Париж, Рим и Маями – все градове, които вече чувства като родни. Неговият стил е леко електронен, малко хаус-техно, неприличен и изтънчен, рязък и плавен...

Али Бенаси е студиен продуцент - олицетворение на доктор Джекил и мистър Хайд на европейската денс сцена. Половината от времето си прекарва пред компютъра, композирайки парчетата с най-злия бас на света, докато през другата половина свири на саксофона си в някой от най-елитните джаз клубове на Европа.

Али и Бени работят заедно вече пет години в хармонични професионални взаимоотношения, като най-често им се случва да спорят за честотата на бийта или продължителността на ехото. Първият им успех като продуценти идва под името KMC и парчето “I Feel So Fine”, чийто вокали се изпълняват от Дани. Парчето изскача до първото място в клубните чартове на Великобритания и успява да пробие и в TOP 30 чарта за продажби.

След това идва “Benny Benassi presents The Biz” с хитовия сингъл “Satisfaction”, парче, завъртяно по целия свят и получило одобрението на класици в жанра като Фетбой Слим, Роджър Санчес, Карл Кокс и други. Албумът им “PumPhonia” е на път да напише нова страница в историята на денс музиката. Това е един разбиващ електро-хаус-техно албум, изковал нов жанр – хипнотех, с нови стандарти за продуцирането на денс музиката.

Докато “Benassi Bros presents the Biz” е издържан в стила хипнотик-технохаус с масирано филтрирани и компютъризирани вокали, целящи да докарат публиката до безумен транс, новата концепция на “Бенаси Брадърс” е да подчертае гласовите качества на вокалите. Тези вокални продукции имат за цел да отличат пълната текстура и богатство на гласовете на изпълнителите и затова повечето парчета в албума са вокални.

Първият сингъл от албума “Illusion”, чийто вокали са изпълнени от шоколадовата Санди, успя да влезе в чартовете за клубна музика и продажби из цяла Европа. Още по-голям успех успя да пожъне вторият сингъл от албума – “Hit My Heart”, който се превърна в един от най-големите европейски хитове през това лято. И това като че ли е само началото – на ред е третият сингъл от проекта, “Memory Of Love”, който тепърва ще завзема световните класации. Освен всичко това в “PumPhonia” ще откриете и нови версии на хитовете “Get Better” и “I Feel So Fine”, преди това издадени под името Кей Ем Си. Сред гост-изпълнителите в албума изпъкват имената на Дани, Санди, Пол Френч и Виолета – отбор класни вокалисти, които многократно са доказвали таланта си.

“PumPhonia” е задължителен за фонотеката на всеки фен на клубната музика в България. Дискът в България излиза в луксозна картонена опаковка, която допълнително увеличава колекционерската му стойност.


Инфо: Ka Мюзик +
Сподели.