Баз Лурман снима The Great Gatsby в 3D с Лео Ди Kаприо

Pinterest LinkedIn +

Номинираният за Оскар австралийски филммейкър Баз Лурман (Baz Luhrmann) обяви, че ще започне снимките на The Great Gatsby през август в Сидни с Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio) в ролята на Гетсби.

Луърман, чиято филмография на режисьор, сценарист и продуцент включва лентите Moulin Rouge! (2001), Australia (2008) и Romeo + Juliet (1996), потвърди също, че ще заснеме своята широкоекранна адаптация на един от най-високо признатите романи в американската художествена литература "Великият Гетсби" от Ф. Скот Фицджералд - в 3D.

Освен с Ди Каприо, Лурман ще работи с Кари Мълиган (Carey Mulligan), която ще се превъплъти в ролята на Дейзи Бюканън – съпругата на милионера Том Бюканън, в която е влюбен загадъчният Джей Гетсби, и бившия Spider-Man Тоби Магуайър (Tobey Maguire), който ще изиграе персонажа на брокера Ник Карауей, обитаващ къщата в съседство с имението на Гетсби.

"Великият Гетсби" вече има една прочута кино версия – отличеният с две награди Оскар филм на Джак Клейтън (Jack Clayton) от 1974 година, чийто сценарий е адаптиран от Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppola), а главните роли в него изпълняват Робърт Редфорд (Robert Redford) и Миа Фароу (Mia Farrow). The Great Gatsby на Баз Лурман трябва да излезе на голям екран през 2012 година.

Сподели.