Баскетболната легенда Коби Брайънт и дъщеря му загинаха в катастрофа

Pinterest LinkedIn +

Американската баскетболна легенда Коби Брайънт и дъщеря му Джана загинаха в катастрофа с хеликоптер. Трагичният инцидент се случил над Калабасас, когато машината се запалила и се разбила в земята.

В превозното средство са се намирали общо 9 души, включително и 13-годишната дъщеря на спортиста – Джиана. На борда са били още Джон Алтобели, треньор по бейзбол в колежа на Ориндж Каунти, съпругата му Кери и дъщеря им Алиса. Треньорката по баскетбол за момичета Кристина Маузер също е убита в катастрофата. Според полицията, никой от пасажерите не е оцелял.

Трагичният инцидент се е случил заради лоши метеорологични условия и намалена видимост.

Кобе Брайънт и съпругата му Ванеса имат общо четири дъщери – Джана, Наталия, Бианка и Капри, която се роди миналото лято.

41-годишният спортист е петкратен шампион в НБА и през цялата си кариера е играл само за отбора на "Лос Анджелис Лейкърс" . Брайънт е считан за един от най-великите и признати играчи в историята на баскетбола.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.