Басистът на "Uriah Heep" и Дейвид Бауи – Тревър Болдър – почина на 62 години

Pinterest LinkedIn +

Басистът на и Uriah Heep и бивш такъв на Дейвид Бауи (David Bowie) - Тревър Болдър (Trevor Bolder) - почина на 62-годишна възраст.

Басистът на и "Uriah Heep" и на Дейвид Бауи (David Bowie) – Тревър Болдър (Trevor Bolder) – почина на 62-годишна възраст.

Музикантът бе диагностициран с рак на панкреаса преди 4 години, но така и не успя да се пребори с коварната болест.

Тревър Болдър свири на бас в 4 студийни албума на Дейвид Бауи в периода 1971-1973 г., включително и в митичния "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" (1972).

Той е член на британската рок група "Uriah Heep" между 1976 и 1981 г. и от 1983 г. досега. Болдър свири в изключително успешния албум на групата "Innocent Victim", продал над 1 милион копия само на територията на Германия и реализирал хитове като "Free Me", "Illusion" и "Free'n'Easy".

"Тревър беше един от най-великите за всички времена – невероятен музикант за своето поколение и един от влиятелните басисти, които са се раждали във Великобритания.

Неговото дългогодишно участие в "Uriah Heep" даде много на нашата музика, а виртуозността и ентусиазмът му бяха вдъхновение за хиляди фенове по света", написаха в официално изявления членовете на групата, създала класиката "July Morning".

"Uriah Heep" имат насрочен концерт във Велико Търново на 17 август.


Сподели.