Българският филм "Smart Коледа" направи своята гала премиера

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-очакваните събития за любителите на българското кино – представянето на първата българска коледна комедия "Smart Коледа" – вече е факт. Гала прожекцията, която се проведе на 28 ноември в София, бе съпътствана с много събития, информира сайтът Kafene.bg.

От 30 ноември филмът тръгва по кината и ще разкрие магията на човешките взаимоотношения и как прекомерното стоене пред компютъра ни отчуждава. Лентата раказва историята на 9-годишния Марти, който попада в работилницата на Дядо Коледа и измествайки стария ръководител Работливко, решава да я модернизира. Неточност в компютъра обърква работата и Коледа е на път да се провали.

В главните роли са Кръстьо Лафазанов, който изпълнява ролята на добрия старец, и Калин Врачански, когото зрителите ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния каст, заедно с още много млади и обещаващи актьори. Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие във филма.

Сценарист и режисьор е Мария Веселинова, известна като Джули-Марули. Филмът беше отличен на фестивала "Златна роза". Предстоят неговата премиера в Брюксел на 1 декември и в Лондон на 8 декември.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.