Българите Macrophone се пребориха в garageband.com

Pinterest LinkedIn +

Песента "Numbers" на българската група Macrophone получи поредното си международно признание. Парчето бе избрано за трак на седмицата, според ревютата на потребителите на сайта за независими музиканти garageband.com

"Този успех ни зарежда с позитивна енергия и ни дава сили за още много работа, колкото и да е трудно", каза за Avtora.com басистът на Macrophone - Ясен Филипов.

Изборът на "Numbers" за трак на седмицата в garageband.com не е първият международен успех на парчето. През август 2008 г. песента зае трето място в международната класация за независими изпълнители "Fame Games".

"От 'Fame Games' предложиха да ни свържат с агенти от Ню Йорк и да предоставим песента за използване във филми, реклами в САЩ", разкри Филипов.

Въпреки голямото международно признание, парчето "Numbers" се върти предимно в ефира на тематичните рок радиостанции у нас и не е достъпно за широката аудитория.

Според Филипов, причина за това е масовата музика и посредствения вкус, който се налага както в България, така и като цяло в световния шоубизнес.

Междувременно, музикантите от Macrophone работят усилено по записите на своя дебютен студиен албум, които  не бързат да издадат, тъй като групата желае записът да бъде реализиран изключително прецизно и професионално.
Сподели.