Българи с благотворителен концерт в сърцето на Англия

Pinterest LinkedIn +

Популярни български изпълнители и телевизионни лица ще участват в благотворителен концерт на 9 февруари в сърцето на Англия.

Домакин на събитието ще стане един от най-реномираните университети в света - Оксфорд, а средствата, които бъдат събрани ще бъдат дарени на децата от село Могилино.

Сред изпълнителите са Мариана Попова, Десислава Добрева, китариста от на формация Акага - Калин Попов и водещата на новините по телевизия бТВ - Ани Салич. Инициативата е дело на евродепутат Душана Здравкова съвместно с оксфордски студенти. Концертът ще бъде предшестван от кратка беседа на евродепутатите Душана Здравкова и Джефри Ван Орден, чийто акцент ще бъде поставен върху участието на младите хора във формирането на европейски политики и как случаят в Могилино е един от типичните примери, в които обществената реакция се превръща в механизма, който задвижва политическата класа.

Целта на концерта е както да бъдат събрани средства за дома в Могилино, така и да се въвлече по-широк кръг от хора в решаването на проблемите на изоставените деца и децата с увреждания като цяло. По време на своето посещение в Оксфорд, Душана Здравкова ще се срещне и със студенти- доброволци, които вече са помагали на деца в неравностойно положение от дом “Гергана” във Варна и ще преговаря за въвличането на по-голям брой доброволчески организации, готови да принесат своя опит в работата с деца с увреждания в България.
Сподели.