Baidu PC Faster – комплексно приложение за сервизна поддръжка на вашето РС. При това за без пари!

Pinterest LinkedIn +

Сервизните инструменти за поддръжка като цяло са сред най-често пренебрегваните приложения от масовите РС потребители. Което е огромна грешка от тяхна страна, за която рано или късно горчиво съжаляват. Проблемът е, че всяка, абсолютно всяка Windows инсталация с времето става все по-податлива на възникнали системни грешки.

Колкото по-дълго използвате вашия компютър, колкото повече допълнителни програми инсталирате и деинсталирате, сърфирате в уеб, отваряте и затваряте снимки, документи и електронни таблици, толкова повече софтуерен "отпадък" се натрупва по твърдия му диск.

Изостанали, непотребни системни библиотеки, временни файлове, които по една или друга причина не са изтрити коректно при затваряне на приложеното, което ги е създало, записи в Windows регистъра, които не водят доникъде – списъкът продължава още и още. Единственото "лекарство" за подобни дефекти са сервизни програми като System Mechanic, TuneUp Utilities и десетки други.

Ако не разполагате с подобно приложение и не го стартирате през определени интервали от време, осигурявайки сервизна поддръжка за вашето РС, рискувате то в един момент да стане неизползваемо, след което единственият ви изход е дългият, досаден и тромав процес на пълната преинсталация на Windows.

Лошата новина тук е, че повечето наистина добри сервизни програми не са безплатни. Макар да не струват много пари, те не са евтини и това е една от основните причини много от масовите РС потребители да не ги използват.

За щастие случаят с PC Faster не е такъв, тъй като за разлика от повечето алтернативни решения тя представлява уеб базирана услуга, дело на китайската компания Baidu.

PC Faster е изключително мощно и комплексно средство за сервизна поддръжка, което освен пълна оценка на състоянието на вашия компютър ви предлага и впечатляващ набор от функции за почистване, оптимизация и поправка.

В почти всяко едно отношение тя успешно може да замести платени продукти като System Mechanic и TuneUp Utilities, така че ако по една или друга причина не разполагате с подобна програма на вашето РС, определено ви съветваме да пробвате PC Faster.

Сподели.