B-Boy Mounir от Франция спечели Red Bull BC ONE 2012 в Рио. Гледай шоуто тук!

Pinterest LinkedIn +

B-Boy Mounir от Франция спечели най-престижния 1-on-1 брейкденс шампионат в света - Red Bull BC One, побеждавайки последователно конкурентите си в трите квалификационни кръга, състояли се на 8 декември 2012 г. Събитието се проведе в напълно разпродадената зала Fundição Progresso в Рио де Жанейро, Бразилия пред погледите на над 3000 души и бе предавано на живо чрез уебкаст, който остава достъпен за потребителите в следващите седем дни.

До големите финали достигнаха 16 души, в това число Слав Димов –B-boy Slav от България, който се срещна с най-добрите представители на източноевропейската брейкденс сцена в Санкт Петербург през август, за да спечели Red Bull BC ONE QUALIFIER.

В първия квалификационен кръг на финала той се изправи срещу мексиканеца Hill, който бе предпочетен от съдиите. Сред останалите 14 финалисти бяха Junior също от Франция, Differ от Южна Корея, който се появи на сцената в Gangnam Style, Exact от Русия, Klesio от Бразилия, Lil Zoo от Мароко, Kid David и Vicious Victor от САЩ, Sunny от Англия, Arex от Колумбия и др. 

Участниците бяха оценявани от петима съдии: Moy (САЩ), Neguin (Бразилия), Niek (Холандия), Storm (Германия) и Taisuke (Япония).
Сподели.