Аз и моята сестра (Les Soeurs Fachees)

Pinterest LinkedIn +

Франция, 2004, 93'
Режисьор: Александра Леклер
Сценарий: Александра Леклер
Участват: Изабел Юпер, Катрин Фрот, Франсоа Берлен, Бриджит Катилон, Роуз Тиери и други.
Комедия, драма, със субтитри, френски

“Аз и моята сестра” е дебютният филм на младата френска режисьорка Александра Леклер. Когато написва собственоръчно сценария тя отива лично при актрисата Изабел Юпер (“Осем жени”) да я помоли да участва в продукцията й. След като Юпер се съгласява към нея се присъединяват и актьорите Катрин Фрот (“Нова година”) и Франсоа Берлен (“Транспортер 1 и 2”).

Мартине (Изабел Юпер) и Луис (Катрин Фрот) са две сестри, които са имали сходно детство, но живота им се променя, когато идва време да се омъжат. Мартине взима за мъж богатия Пиер Демот (Франсоа Берлен) и се мести от провинциалната им къща в заможен квартал на Париж. По-малката Луис остава да живее в малкия град, където е родена. Връзката между двете с времето избледнява, защото социалният им статус рязко се изменя и възгледите им за живота търпят промени.

Годините минават и един ден Луис пристига на гости на сестра си в Париж за три дни, за да търси издател на първата си книга. Разделила се с мъжа си, тя е решила да прави кариера като писателка и за целта носи ръкописа на малко издателство в града. Вечно усмихната и с позитивно излъчване, Луис вижда сестра си Мартине като депресирана и снобски живееща жена. Нейният съпруг Пиер има афера с най-добрата й приятелка, а освен това отдавна харесва и сестра й Луис, която няколко дни ще живее у тях.

Завиждайки на сестра си за контрола над живота й, Мартине е подтисната и от обтегнатите отношения със сина си Александър (Антон Бюфил).

Двете сестри започват да търсят отново път една към друга, опитвайки се да преодолеят моралните си и социални различия.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.