Awake свирят на Exit '06, Сърбия

Pinterest LinkedIn +

Българската рок група Awake е сред артистите, поканени за участие в тазгодишното, шесто подред издание на големия международен музикален фестивал Exit в Нови Сад (6-9 юли). Сред хедлайнерите на събитието са Franz Ferdinand, Cardigans, Morrisey, Billy Idol и The Cult.

Awake ще свирят на сцената Future Shock, която е включена за първи път в програмата на фестивала в неговото трето издание и е една от 20-те сцени на Exit '06.

На тази сцена се изявяват млади рок и алтернативни групи, чиято музика има съвременно звучене и следва новите тенденции в музиката. Пресяването на изпълнителите е от конкурсен характер - всеки артист разполага с точно определен срок, който приключи на 1 юни, за да изпрати инфо и аудио на твърд носител с три свои композиции. Кандидатствалите тази година са над 200.

Песните, изпратени от Awake, са "Plain Story", "Mad Vibration" и "Away" (вж. Awake @ MySpace.com; Awakebg.com)

Група Awake е единствената българска група, която е одобрена за участие на Future Shock и до момента единствената българска група, анонсирана в програмата на Exit '06 изобщо.

Общият брой на групите, които ще се включат в четиридневната програма на фестивала от тази сцена, е 29, половината от които сръбски. Сред останалите са британски, хърватски и холандски групи, с имена като Harakiri Sisters, Cobra Carnival (Холандия), Murdoch (UK) и др.

По осем групи ще свирят във всяка от вечерите, като първият изпълнител ще излиза на сцената точно в 20:00 ч. Ограничението в сетлиста на всяка група е 30 мин., или 7-8 песни. Капацитетът на Future Shock е 1500 души. Точните дата и час на концерта на Awake предстои да бъдат уточнени от организаторите на фестивала, чийто представител поддържа персонална комуникация с групата.

Преди броени дни (13 юни) Awake се изявиха на сцената на клуб О!Шипка на 13 юни, непосредствено след участието си като хедлайнери в първото по рода си Рок училище в Сливен, местността Карандила. В момента групата записва дебютния си студиен албум, който ще включва около 15 песни.

Групата е в състав Иван Иванов (вокали, акустична китара), Мартин Евстатиев (бас), Калин Белчев (ел. китара) и Желяз Железов (барабани).

Сподели.