Автобиографията на Антъни Кийдис от Red Hot Chili Peppers вече и на български

Pinterest LinkedIn +

В началото на 80-те четири момчета се открояват на фона на пъстрата сцена в Лос Анджелис със своята уникална музика - смес от фънк, пънк, рап и много талант. Четвърт век по-късно въпреки всички трудности по пътя, Red Hot Chili Peppers са една от най-успешните групи в света.

През цялото това време Антъни Кийдис (Anthony Kiedis), техният вокал и автор на повечето им текстове, се вози на лудото скоростно влакче на славата, зависимостта от наркотиците, многобройните си връзки и загуби.

"Белези" (Scar Tissue) е неговата история за посвещението на музиката, за откриването на душата, за проблемите и решенията, за слабостите и изкуплението – една история, която би могла да се случи единствено в сърцето на Холивуд.Написана в съавторство с Лари Сломан (Larry Sloman), който стои и зад двете книги на Хауърд Стърн (Howard Stern), "Белези" подробно проследява кариерата на Red Hot Chili Peppers, разкривайки как са създадени някои от най-големите им хитове и вдъхновението зад тях.

В книгата са поместени още преводи на песни, както и над 100 снимки от личния архив на Антъни Кийдис. Специално за българското издание е добавена и пълна дискография и видеография на групата.

Преводът на български език е дело на Николай Василев.

Сподели.