Австралийската бийтбокс машина Tom Thum взриви YouTube с умопомрачителен сет (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Световният Beatbox Battle Team шампион за 2005 г. Tom Thum се превърна в една от сензациите на юли 2013 г., след като видеото от участието му на конференцията TEDx в Сидни получи вирално разпространение в социалните мрежи.

Само за два дни 11-минутният запис на неговия пърформанс, включващ бийтове и звуци от десетки култури и жанрове, генерира 1,4 млн. и намери място в класацията Top Trending на YouTube.

Роденият в Бризбейн артист, който печели титлата Най-добър бийтбоксър на OzHipHop Awards четири години подред и има едно второ място от Scribble Jam Beatbox Battles – най-престижното хип-хоп състезание в САЩ, демонстрира изключителния си диапазон, темброва палитра и неправдоподобно бърза артикулация, заради които Guardian го нарече "човека, глътнал цял оркестър и няколко беквокалистки".

Изпълнението му за TEDx (събитие от сериите TED, чрез които талантливи артисти от различни сфери и всички краища на света могат да представят пред широка публика своя талант, иновативни идеи и проекти), включва откъс от Billy Jean на Майкъл Джексън, микс от характерната за различни култури трайбъл музика, джазов сегмент в духа на 50-те години на миналия век и др. 


Сподели.