Asus ZenFone 4 – за творческите личности и взискателните потребители

Pinterest LinkedIn +

Един известен фотограф беше казал, че първите 10 000 снимки винаги са най-лоши. ZenFone 4 обаче като че ли опровергава това твърдение, давайки на всеки обикновен потребител възможността да създава изображения с високо качество, за каквито до скоро не можеха да мечтаят дори и майсторите на фотографията.

Основната му особеност е двойната задна камера, която има първичен ъгъл на наблюдение 83 градуса и вторичен − 120 градуса, а петкратно повишената чувствителност подсигурява кадрите и в тежки условия. Основната камера с висока разделителна способност прави всичко възможно за близките планове, както и за заснемането на малки предмети, а автофокусът сработва само за 0,03 секунди.

Високата светлочувствителност и системата за четирикратна оптична стабилизация на изображението спомагат за чисти и ясни кадри дори и при снимане от ръка и скорост на затвора ¼.

За запис на видео е осигурена триосна електронна стабилизация, която открива движението на камерата и автоматично премахва ефекта от разклащането. При заснеманe на Full HD клиповете се характеризират с висока яснота, а 4K/Ultra HD се извършва със скорост от 30 кадъра в секунда и клиповете са изключително прецизни на перфектните екрани на съвременните телевизори.

Широкоъгълната камера с 8 мегапикселова резолюция е най-подходяща за пейзажи и снимки в затворени пространства. С поле от 120 градусова видимост, тя дава 200% повече в сравнение със стандартните камери на смартфоните, а в кадър могат да се съберат повече обекти, което гарантира колоритни пейзажни снимки. Тази камера е незаменима и при макроснимки, а превключването към нея е мигновено.

Смартфонът е оборудван с осемядрен процесор Snapdragon 630 и Qualcomm Spectra 160 за обработка на изображенията, което го прави конкурентен на професионалните камери със своите 12 режима на снимане и поддръжка на RAW формат, който за разлика от JPEG намалява размера на файла, чрез компресиране на данните, която въпреки известната загуба на качество е подходящa за по-нататъшна софтуерна обработка на снимките.

Специално внимание заслужава и системата за корекция на цветовете чрез специален сензор, който избягва нереалистичното им предаване след определяне на осветлението.

Всичко това прави ZenFone 4 незаменим спътник на любителите на мобилната фотография, колкото и взискателни да са те, а цената му го определя като достъпен вариант за повечето творчески настроени потребители.

С 5,5-инчовия си дисплей с разделителна способност 1920 х 1080 пиксела и Super IPS технология, осигуряваща максимална яркост от 600 нита, той е подходящ и за работа с приложения по време на път, а компактният му размер го прави ценен спътник по време на командировка или бизнес пътувания.

Хоум бутонът му има вграден сензор за пръстови отпечатъци, осигуряващ надеждна защита на информацията, а 3300 mAh батерия гарантира, че ZenFone 4 няма да ви изостави през целия натоварен работен ден. С нея имате 30 часа в режим на разговор и цели 23 дни в стендбай, до 18 часа сърфиране през WiFi, а технологията за презареждане BoostMaster осигурява достатъчно енергия за 2q5 часа разговори при петминутно зареждане, пълнейки батерията до 50%.

Не на последно място трябва да посочим двата мощни високоговорителя, които осигуряват силен и ясен звук за мултимедия, както и мощния бас. Устройството използа удобния потребителски интерфейс ZenUI 4.0, който осигурява лесен достъп до всички функции в Android 7.1 Nougat.

Сподели.