Asus Fonepad Note 6 – по-добрият Galaxy Note?

Pinterest LinkedIn +

Телефон или таблет? Напоследък две от водещите хай тек компании на пазара предлагат серия устройства, решаващи по соломоновски тази дилема. Техният отговор, най-просто казано, е: ами и двете, но в едно устройство, условно наречено "phablet".

Говорим за модел, който Samsung наричат просто Note, а Asus - с малко по-странното "Fonepad". И тъй като явно основният фронт на конкуренцията в тази ниша от пазара се оформи именно тук, ясно е че анонсът на новия Note 3 няма как да остане без отговор.

От страна на Asus това е новият Fonepad Note 6 – изключително интересен хибрид, съчетаващ най-доброто от таблетите с малък форм фактор и мобилните телефони.

От гледна точка на хардуерните си характеристики Fonepad 6 изглежда респектиращо. Той разчита на Intel Atom 2580 (Clover Trail) с тактова честота 2 GH, 2GB оперативна и между 16 и 32GB вградена памет, 8МР тилова и 1.2МР фронтална камера. Операционната система, използвана от модела, е последна версия на Android 4.2.

Дисплеят на Fonepad също печели овации – Full HD резолюция (1920 x 1080 пиксела) и Super IPS матрица с много високо качество. Вградената аудио система също е изненадващо добра – дизайнът ѝ е сходен с този на BoomSound-а на HTC One – стерео говорители, разположени отпред на корпуса и предлагащи силен, ясен и чист звук.

Fonepad дори предлага своя собствена версия на фирмената Samsung технология AirView, позволяваща навигация без докосване дисплея на устройството – само с приближаване на пръст или на специалния допълнителен стилус към сензорната му повърхност.

Да, при желание можете да използвате Fonepad и за ръкописно въвеждане на текст, като по подразбиране хибридът е настроен така, че в момента, в който извадите стилуса от гнездото му, се стартира автоматично приложение за разпознаване на ръкописни бележки.

В пряко сравнение с Galaxy Note 3 Fonepad губи (донякъде) единствено по отношение на размерите си – той е малко по-дебел (10.3 мм) и тежък (210 грама) от Samsung конкурента си.

Разбира се, точно както и Note, Fonepad може да бъде използван и като телефон – за целта той разполага с вграден модул за HSPA 3G комуникация и функция за потискане на шума.


Сподели.