Assassin's Creed III

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Eкшън-приключение Година: 2012 Разработва: Ubisoft Montreal Издава: Ubisoft Платформа: РС | PS3 | Xbox 360

Макар да има цифра 3 в името си, новият Assassin's Creed не е точно третата игра в доста поразрасналия се през последните 5 години франчайз на Ubisoft.

Тя обаче е трета по ред в сюжетно отношение и продължава историята на протагониста Дезмънд Майлс, като (изцяло в традициите на серията) въвежда и нов персонаж в ролята на поредния негов прароднина. В случая това е Конър Кенуей - англо-индианец (правилният термин е метис) с непроизносимо оригинално име.

Декорът в тази част от поредицата със сигурност ще допадне най-вече на американската публика, тъй като става дума за прословутата Война за независимост, в която, разбира се, на Конър/Дезмънд е отредена значителна роля.

Както във всяка от предходните серии, и в Assassin's Creed III ще откриете най-ключовите елементи, превърнали този франчайз в емблема на съвременния (next gen) гейминг: огромен свят за изследване, респектиращ с маниакално внимание към детайла, впечатляваща визия и размах, историческа достоверност, способна да задоволи дори най-педантичните почитатели на фактологията и екшън ориентиран геймплей без аналог сред съвременните игрални заглавия.

На практика това, което получават феновете на серията, е класическата Assassin's Creed формула с някои дребни подобрения и лек тунинг. Иначе казано - още от същото, което разбира се изобщо не е лоша новина, ако сте почитател на серията.

Виж, за хората, които за пръв път попадат на заглавие от поредицата, нещата вероятно ще се сторят доста объркващи (особено непоследователните времеви скокове от 1753-1783 до наши дни и обратно).

За тях можем да препоръчаме само бърз преговор на всички предходни части - просто Ubi не са предвидили друго лекарство точно за тази болка.

В част три окончателно отпада и един от най-често критикуваните недостатъци на поредицата - липсата на консистентност (последователност) на геймплея. Казано по-простичко - това, от което основно страдаше първият Assassin's Creed, а именно липса на "неща за правене".

Изследването не е всичко и на човек бързо му омръзва просто да се катери по сградите и да се наслаждава на гледката от високо.

Затова в Assassin's Creed III екипът се е постарал да внесе нужното разнообразие и играта предлага доста по този параграф - от динамични ръкопашни схватки, през елементи на ловен симулатор и морски сражения до участие в строежа на отделни сгради и дори цели селища, подпомагайки заселниците на все още девствения по това време американски континент.

В мултиплейър нещата също са изненадващо добри (предвид жанровата специфика на играта -  все пак не говорим за поредното Call of Duty).

Налични са цели 12 различни режима: от "Доминация" (в който целта е овладяване и контрол над стратегически точки от картата) до Wolf Pack - кооперативен режим, в който група от до 4 участници планира и изпълнява покушение над управлявана от компютъра мишена.

Накратко, ако сте фен на серията, Assassin's Creed III не просто ще ви хареса - той ще ви очарова до степен да искате още и още. Ако пък не сте се сблъсквали с точно тази игрална поредица досега, съветът ни е да коригирате този си пропуск колкото може по-скоро.


Сподели.