Asian Dub Foundation Soundsystem на живо в Sofia Live Club

Pinterest LinkedIn +

Ядрото на британската електронна инди банда Asian Dub Foundation пристига в София на 26 април със сетлист, включващ всичките й класически парчета, издадени през годините, както и изцяло нова продукция от последния им албум на музикантите A History Of Now. Събитието ще се състои в Sofia Live Club и освен със звук ще въздейства върху публиката и визуално.

Един от основните двигатели на Asian Dub Foundation - DJ Sun-J - ще доведе в София МС Акhtavator, Nathan Flutebox и перкусиониста Prithpal. 

За звука по време на концерта ще се грижи саундинженерът на Gorillaz и Mad Profesоr – Maurizio Cianciaruso. Специалните визии за Asian Dub Foundation Soundsystem се изготвят от Jimmy Cultry, Matthew Kazovitz (режисьор на La Haine), Charlie McFarley и други.

По време на шоуто на 26 април публиката ще има възможност да чуе много от оригиналните парчета на бандата като Flyover, History of Now, Satpal Ram, Rebel Warrior, специално преработени в нови аранжименти за новия саундсистем формат.

Историята на Asian Dub Foundation започва в средата на 90-те години като част от борбата с расизма и утвърждаването на индийските музиканти, които живеят в Англия. Автентични и независими, до ден днешен повечето от текстовете на бандата имат социален характер, а музиката им винаги е комбинирала различни стилове като рага-джънгъл, дъб и хип-хоп с традиционни индийски мелодии.

През годините Asian Dub Foundation работят с имена като Public Enemy и Sinead O’Conner, били са на турнета с Beastie Boys, печелят наградата Best Underground band през 2005 oт UK Asian Music Awards. През 2002 г. те отказват да приемат орден от британската империя за "спомагане на развитие на музикалната култура", аргументирайки се, че награждаването на един човек няма да помогне на никого.

ADF Soundsystem идват в София по покана на ReelFeel.

Билети за събитието>>

Сподели.