Асен Масларски: Фамилия Тоника направи собствена версия на песента "Не сте сами"

Pinterest LinkedIn +

Първият голям концерт от Ловеч мюзик фест с чуждестранно участие ще се състои тази вечер, като българската формация Фамилия Тоника ще подгрява звездата на Eruption Прешъс Уилсън (Precious Wilson).

Часове преди концерта точно преди Тоника да направят рутинния саундчек на площада в Ловеч Avtora.com успя да зададе няколко въпроса на говорителя на Фамилия Тоника Асен Масларски.

Avtora.com: Здравей, Асене. Ти като говорител на Фамилия Тоника ще споделиш ли какви са впечатленията ви от Ловеч мюзик фест 2007?

Асен Масларски:
Това е една прекрасна идея. В България вече почти няма музикални форуми, особено след като го няма и Златния Орфей, но се появиха хора като кмета на Каварна Цонко Цонев и кмета на Ловеч... Такива едни оживления дават възможност на младите хора да видят и оценят живата музика. Защото много хора вече възприемат музиката като стока, заливат ефира с модерни жанрове и подрастващите формират грешно впечатление за стойностните неща. Стискаме палци този фестивал да се превърне в традиция.

.: Защо решихте да направите своя собствена версия на песента за българските медици в Либия "Не сте сами"?

АМ:
Защото тази група с всичките й гласове може да се справи. На второ място, но не по важност - по този начин искаме да изкажем личната си съпричастност. Ние всички участвахме в оригиналната масовка, там обаче нещата бяха чисто символични. Аз мисля, че правейки тази песен Тоника ще я измъкне от съдбата на много други неща, които се правят чисто кампанийно. Искаме да я оставим във времето и, включвайки я в албума си, искаме тази песен да достигне до максимално много слушатели. В интерес на истината днес е премиерата на тази песен в изпълнение на Фамилия Тоника, но тя ще бъде пята и по време на лятното национално турне на групата.


Гого и Ева разпускат на по бира преди големия концерт тази вечер. Снимка: Avtora.com

.: Кога започва турнето?

АМ:
Предполагам, че както миналата година започваме от началото на юни и до началото на септември сме на обиколка в разгара на лятото.

.: Разкажи ми малко за новия ви албум със Стефан Димитров "Нека да е лято".

АМ:
Албумът включва нови и стари парчета, като моята лична класация е "стари и нови", защото от старите просто са възкресени такива песни легенди като "Ладо ле", "Дар съм ти купил", "Моя любов". Половината песни са нови обаче, написани от Стефан Димитров и довечера ще ги чуете всичките. Проблемът ни е много голям, защото пред нас не стои въпросът "Какво да изпеем?", а "Какво да не изпеем?".

.: Откъде имате вдъхновение за да правите нова музика?

АМ:
Стилът на Тоника е актуален, той не се покрива с нито една съществуваща група или формация и в това отношение би било чисто престъпление, ако не се развива тази група. Присъщо на Тоника е да бяга от онова, което е лесно. Почти никой в момента, да не кажа никой в България, не прави това многогласно пеене, което правим ние - тригласни, четиригласни аранжименти, това е запазената ни марка.

.: Днес излизате на една сцена с Прешъс Уилсън, с кого още мечтаете да изнесете концерт?

АМ:
Аз искам малко да се върна във времето, когато групата най-много се вълнуваше. Това беше моментът, в който те трябваше да излязат на една сцена с италианската звезда Албано в Зала 1 на НДК. Концертът им тогава обаче мина перфектно. Голямата мечта на групата е да се качат микрофон до микрофон с Адриано Челентано. Дори тази идея беше на път да се осъществи, защото ние се свързахме и поканихме Челентано миналата година. Но се оказа, уви, че Челентано от доста години насам вече не се занимава с концертна дейност и дори и новите му албуми са единствено студиен продукт.

Сподели.